Artikli na akciji

Nema trenutno artikala u ovoj kategoriji.

ŠTA SU REKLI KUPCI

Besplatna dostava u Kruševcu

Saveti iz Oaze

ZDRAVA ISHRANA

ZDRAVA ISHRANA

Pod pojmom ishrana podrazumeva se unošenje različitih supstanci organske i neorganske prirode u organizam, koje služe za obnavljanje i izgradnju ćelija i tkiva i koje oslobadjaju energiju koju koristi organizam. Sve te supstance zovu se jednim imenom hranljive materije.Hranljive materije prema poreklu dele se na organske i neorganske.
SVETI SAVA

SVETI SAVA

Sve do 1945. godine slavljen je Sveti Sava, a tada je, odlukom vlasti ukinut. Kao školska slava ponovo je počeo da se slavi 1990. godine.

BADNJE VEČE I BOŽIĆ

 Pravoslavni vernici, čija crkva poštuje stari julijanski kalendar, Božić, rođenje Isusa Hrista, proslavljaju 7. januara. Prethodi mu božićni post, koji traje od 28. novembra do 6. januara. Osnovni ciljevi posta su: proslavljanje Boga i njegovih svetih i očišćenje duše i tela od telesnih i duševnih strasti. Post podrazumeva molitve i činjenje dobročinstava, uzdržavanje od loših misli, želja i dela, kao i uzdržavanje od mrsne hrane. 
Ko je bio Sveti Nikola, zašto ga slavimo baš danas i zašto ga slavi pola Srbije...

Ko je bio Sveti Nikola, zašto ga slavimo baš danas i zašto ga slavi pola Srbije...

Ko je bio Sveti Nikola, zašto ga slavimo baš danas i zašto ga slavi pola SrbijeSveti Nikola, čudotvorac, zaštitinik pomoraca i siromašnih, jedan je od najvoljenijih hrišćanskih svetaca i to ne samo kod pravoslavnih naroda, a sigurno je jedna od najbrojnija slava kod Srba. Ovaj svetitelj imao je veoma uzbudljivu životnu priču, koja vekovima fascinira hrišćane.Rođen u maloazijskom gradu Patara, luci na mediteranskoj obali današnje Turske, Sveti Nikola je živeo u 4. veku, mnogo pre raskola između pravoslavne i katoličke crkve iz 1054. godine.Njegovi roditelji, bogati Grci Teofan i Nona, sina Nikolu su dobili u vreme vladavine rimskog cara Valerijana (253. - 260. godine), pohlepnog čoveka koji je zbog strasti za zlatom organizovao vojni pohod na Persijsko carstvo. Persijski kralj Šapur ga je zarobio u bici kod Edese, ponižavao u zatočeništvu i, na posletku, ubio sipajući mu istopljeno zlato niz grlo, kao simbol njegove pohlepe. Budući da je Valerijan bio prvi (i ostao jedini) rimski car koji je zarobljen u borbi, njegovo zatočeništvo i smrt su izazvali talas nestabilnosti u rimskoj imperiji.
ISKRENA PESMA...Milan Rakić

ISKRENA PESMA...Milan Rakić

Милан Ракић: ИСКРЕНА ПЕСМАO склопи усне, не говори, ћути,Остави душу, нек' спокојно снева Док крај нас лишће на дрвећу жути, И ласте лете пут топлих крајева. О склопи усне, не мичи се, ћути! Остави мисли, нек' се бујно роје, И реч нек' твоја ничим не помути Безмерно силне осећаје моје.
PEČENI KROMPIR SA SUSAMOM

PEČENI KROMPIR SA SUSAMOM

Može se servirati kao prilog, ali je pečen krompir dovoljno ukusan da se posluži i kao glavno jelo.Sastojci: 1 kg belog krompira 150 g susama 2 kašike tucane paprike 1 dl ulja 125 g margarina
VAŠA DECA ...Dzubran

VAŠA DECA ...Dzubran

Vaša deca nisu vaša deca. Oni su sinovi i kćeri života koji žudi za sobom.Oni postižu, ali ne preko vas. I mada su sa vama, oni vam ne pripadaju. Dajte im ljubav, ali ne vaše misli, jer oni imaju svoje vlastite. Možete udomiti njihova tela, ali ne i njihove duše, jer one borave u kući sutrašnjice do koje vi ne možete čak ni u snovima.

FIZIČKA AKTIVNOST TOKOM HLADNIJIH DANA

Većina ljudi je zimi veoma usporena. Manjka im fizička aktivnost tokom hladnih zimskih dana , koja se na kraju završi sa viškom kilograma, što nikako nije dobro za zdravlje.
MOĆ NEVENA JE NEVEROVATNA

MOĆ NEVENA JE NEVEROVATNA

U antici je bio cenjen kao biljka, koja se koristila za podmlađivanje, a njegovim laticama se ukrašavala čak i hrana.  Mnogi kažu da je mast od nevena najbolji melem za kožu i da nema kožne bolesti kod koje ne pomaže. Upotreba melema od nevena i  krema je prihvaćena i od lekara savremene medicine, upravo zbog toga jer ova biljka ima antimikrobno, antioksidansno i antibakterijsko delovanje. U daljem tekstu saznajte kako napraviti nevenovu mast i za šta se sve koristi i upotrebljava.Biljka neven kao lek za različite tegobe

TRADICIONALNE VREDNOSTI NE TREBA PRIPISIVATI KONZERVATIVCIMA

U Srbiji i pored truda države, jednoj od nacija sa najstarijim stanovništvom u Evropi, malo je konkretnih mera. Ekonomska egzistencija je ogromni problem za mlade roditelje, pa i za one sa odraslom decom. Socijalna nesigurnost je oštar nož koji saseca nivo priraštaja na sve niži nivo. Neke druge države, poput Švedske, pokazuju daleko više mudrosti kada se hvataju u koštac sa problemom priraštaja.Švedska se smatra jednim od najboljih mesta na svetu da se bude roditelj. Zasluge za to mogu se pripisati izvanrednoj socijalnoj politici, kao i veoma velikoj društvenoj brizi za dobrobit najmlađih.
Product successfully added to the product comparison!